fbpx
google-site-verification:googled80cf453c849ffb5.html

Helende kracht van honing :

Al eeuwen lang geloven mensen in de helende kracht van honing. Het zou een remedie zijn voor allerlei kwalen: van doorligwonden, ontstoken tandvlees en brandwonden tot aderverkalking. Het AMC onderzoekt of honing een geschikte drager is van medicijnen, bijvoorbeeld ter behandeling van infecties die nauwelijks meer op gangbare antibiotica reageren.

Wist u dat honing voor ongeveer tachtig procent uit suiker bestaat? Geen wonder dus dat het zo’n geliefd broodbeleg is onder zoetekauwen en dat het ook regelmatig in een kopje thee belandt. Maar de overige bestanddelen hebben honing eeuwenlang ook een reputatie bezorgd van middel tegen vervelende kwalen. Het meest bekend zijn de gunstige effecten op slecht genezende wonden en maagzweren.

Desondanks is de medische toepassing van honing nooit echt goed van de grond gekomen. Dat had vooral te maken met de opkomst van de antibiotica; waarom zou je op zoek gaan naar een effectief middel tegen infecties als zoiets al bestond? Een andere forse hindernis is de aard van het natuurproduct. Honing wordt door bijen gemaakt uit de nectar van bloemen, waardoor de kwaliteit behoorlijk kan variëren. Wil je het als medicijn gaan gebruiken, dan is een hoogwaardige, constante kwaliteit een absolute voorwaarde.

Feiten over Honing en Kaneel

Ontdekt is dat een mengsel van honing en kaneel veel kwalen kan genezen. Honing wordt geproduceerd in de meeste landen van de wereld. Hedendaagse wetenschappers accepteren honing ook als een "wonderolie" (heel effectief) voor alle soorten kwalen. Honing kan gebruikt worden zonder enige bijwerking bij iedere soort ziekte. Hedendaagse wetenschap zegt dat zelfs, omdat honing zoet is, als het als medicijn ingenomen wordt in de juiste dosering, het diabetes patiënten niet schaadt. (Dat moet je wel even uitzoeken).

Hartkwalen

Maak een pasta van honing en kaneelpoeder, doe dat op brood in plaats van jam en eet het regelmatig als ontbijt. Het vermindert de cholesterol in de arteriën en redt de patiënt van een hartaanval. En voor degenen die al een aanval kregen, als zij dit proces dagelijks volgen, worden ze mijlen ver gehouden van de volgende aanval. Regelmatig gebruik van dit proces bevrijdt je van ademnood en het versterkt de hartslag. 

Blaas infecties

Neem twee theelepels kaneelpoeder en een theelepel (of lepel?) honing in een glas lauwwarm water en drink het. Dit vernietigt de bacillen in de blaas.

Cholesterol

Twee lepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in een kop theewater, aan een cholesterol patiënt gegeven, en men ontdekte dat het cholesterolniveau in het bloed tien procent minder was, binnen twee uren. En zoals genoemd bij artritis patiënten, als je dit drie keer daags doet, wordt iedere chronische cholesterol genezen. Volgens informatie die kwam uit dat Blad kan zuivere honing, dagelijks bij voedsel ingenomen, klachten van cholesterol wegnemen.

Verkoudheden

Zij die lijden aan gewone of ernstige verkoudheid kan drie dagenlang, dagelijks dus, een lepel lauwwarme honing innemen met lepel kaneelpoeder. Dit proces zal de meeste chronische hoest, verkoudheid genezen, en de sinussen schoonmaken.

lees meer in https://www.van-nature-gezond.nl/voeding/honing