Harry Hoksey de kwakzalver die kanker genas

Harry Hoksey, de “kwakzalver”die kanker genas.

Zijn vader gaf hem een kruiden-formule die bijzonder effectief zou zijn in het genezen van  kanker.

Hoksey was zeer rijk. Hij was een geboren vechter en voor niemand bang.

Deze video vormt het decor van de meest langdurige en kwaadaardige gevechten tussen een burger en de medische autoriteiten in de Amerikaanse geschiedenis.

Het verhaal begint met het item was eigenlijk goed nieuws leek.

Volgens de Hoksey-legende werd zijn middel ontdekt door zijn grootvader John Hoksey, die dierenarts was. Hij had een favoriete hengst, waarbij was vastgesteld dat deze kanker had. Hij nam het paard naar een weiland om daar te sterven. Maar 3 weken later was de tumor gestabiliseerd. Hij merkte dat het paard bijzondere planten at, dat geen onderdeel uitmaakte van zijn normaal dieet. In een jaar was zijn paard genezen.

John Hoksey begon te experimenteren met kruiden bij dieren en voegde daar andere volkse remedies aan toe. Hij beweerde succesvol te zijn en liet zijn formule na aan zijn familie, die het uiteindelijk gingen gebruiken bij mensen.

Hoksey zei dat zijn vader de eerste was bij wie de formule werd uitgeprobeerd.

Hij liet de formule na om de behandeling beschikbaar te maken voor mensen met kanker, of deze nu wel of niet in staat waren het te betalen.

Vader Hoksey waarschuwde zijn zoon Harry al voor de aanvallen uit jaloezie van de leiders van de bestaande geneeskunde.

Harry Hoksey startte zijn 1e kliniek in 1924. Meteen daarop startte de woede van de gevestigde  medische wereld. Hij werd vaker gearresteerd dan wie dan ook in de medische wereld.

In de jaren 50 was de kliniek van Hoksey in Dallas de grootste privé kliniek ter wereld. Hoksey had 17 klinieken in 17 verschillende staten in Amerika. Zijn behandelingen werd gesteunde door rechters, senatoren en door artsen. En door duizenden die een behandeling hadden overleefd en genezen waren door de Hoksey methode.

De rest van de video is eigenlijk te triest voor woorden. Het geeft het gevecht weer tussen Harry Hoksey en de American Medical Association .

Aan het eind van de strijd deed de FDA, de Federal Drugs Association van alles om het gevecht tegen Harry Hoksey te winnen. Patiënten van Harry Hoksey werden lastig gevallen , doorzochten hun woningen en namen de medicijnen in beslag.

De FDA lanceerde een landelijk campagne met de bewering dat de behandeling van Harry Hoksey niets voorstelde en dat interne kanker alleen bestreden kon worden met chirurgie of radiotherapie.

De FDA ging verder en op 30 oktober 1958 werd alle 17 klinieken in Amerika gesloten door de FDA. Harry Hoksey gaf na 25 jaar vechten tegen de medische wereld het gevecht in Amerika op.

Hij bouwde in Mexico een heel nieuwe kliniek. Deze hebben in de loop der jaren duizenden patiënten geholpen in hun strijd tegen kanker. 

Maar de Hoksey behandeling kan zelfs niet legaal Amerika worden binnengebracht. Patiënten moeten nog steeds naar Mexico en mogen alleen producten voor eigen gebruik mee nemen.

Harry Hoksey overleed in 1974 in Texas.