Energiedrank

Een energiedrank of energy drink is een drank die een stimulerendewerking op mensen kan hebben

Er zijn twee soorten energiedrank:

  1. de zogenaamde sportdrank, vaak zonder koolzuur en met wat toegevoegde vitaminen, en dranken die aangeprezen worden voor het verbeteren van fysieke en mentale prestaties, hoewel deze werking soms wordt betwist.
  • Dit artikel gaat over deze laatste categorie die vrijwel altijd onder de aanduiding energy drink wordt verkocht en waarvan een blikje van 25cl een hoeveelheid cafeïne of soortgelijk bestanddeel bevat, vergelijkbaar met een kop koffie.

Naar energiedrank is veel vraag. De omzet van merken als Monster, Burn en Red Bull nam in België tot 2010 vijf jaar lang jaarlijks met 10 procent toe. En er kwamen meer merken bij. De marketing richt zich met name op jonge consumenten. Na 2010 heeft vrijwel iedere Nederlandse supermarkt wel een eigen huismerk, of ander goedkoop merk, alsmede sommige drogisterijketens. Red Bull wordt het meest verkocht in de horeca en bij benzinestations, snackbars, frisdrankautomaten en dergelijke. In de supermarkt of drogist zijn de andere merken, met name de goedkopere, de meest verkochte energiedrankjes. Deze huismerken kosten vaak minder dan de helft van wat voor een A-merk gevraagd wordt.

Lees meer  ; https://nl.wikipedia.org/wiki/Energiedrank  

Epilepsie aanval:

Jaren geleden had een gezin thuis  games-marathons door de zoon en zijn vrienden. In de namiddag werd er gestart en de hele nacht door werd het zwaar gegamed. Tussendoor wat eten, zakken chips. Drinken was bijna meestal Red Bull. Totdat 1 van de jongemannen onderuit ging. Flinke epilepsie aanval. Dat was uiteraard flink schrikken.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de aanval werd veroorzaak door de Red Bull.  Dat was dus meteen einde van de energie-drankjes


Wat doet energiedrank met je lichaam?

De cafeïne in de energiedranken stimuleert je zenuwstelsel. Je hebt een energiek gevoel en minder behoefte aan slaap. Het kan een gunstig effect hebben op je concentratie en reactievermogen. Ook worden diverse lichamelijke functies gestimuleerd. Hierdoor moet je bijvoorbeeld eerder plassen. Cafeïne veroorzaakt geen uitdroging van het lichaam, zoals soms wordt beweerd.

Veel mensen vragen zich af of energiedranken slecht zijn. Duidelijk is dat bij grote hoeveelheden cafeïne vervelende effecten kunnen optreden als

  • versnelde of onrustige hartslag
  • gejaagd gevoel
  • zweten
  • beven

Phytopower E = energiedrank

Lovebiome heeft een energiedrank ontwikkeld, bestaande uit puur natuurlijke producten zonder suiker.PhytoPower E levert ook een vonk energie uit de beste energiebronnen van de natuur verpakte ingrediënten. Met vitamine B, guarana, taurine, ginseng en spirulina, PhytoPower E verhoogt de energie op natuurlijke en veilige wijze.

Het centrum van de energieproductie is het darmmicrobioom. Een divers biotisch gemeenschap in de darmen creëert de perfecte omgeving voor het creëren en energie oogsten.PhytoPower E is een formule voor het creëren en oogsten van energie.

PhytoPower E zet in drie gevallen 15 miljard CFU’s aan gerichte probiotica in specifieke stammen – Lactobacillus Plantarum, Lactobacillus Rhamnosus en Bifidobacterium Infantis – om efficiënte en duurzame energie mogelijk te maken oogsten en productie in het lichaam.

De dagelijkse consumptie van PhytoPower E zorgt ervoor dat uw lichaam alles krijgt wat het nodig heeft aan behoeften voor optimale energieproductie en -oogst.

HOE HET WERKT

PhytoPower E is een gezonde, natuurlijke manier om uw lichaam te helpen stimuleren en het bevorderen van een gezonde energiewinning. PhytoPower E wordt aangedreven door gerichte probiotica en natuurlijke ingrediënten die de aanmaak van energie.

PhytoPower E bevat drie verschillende soorten gerichte probiotica,

specifiek gekozen vanwege hun vermogen om de natuurlijke energie van het lichaam te beïnvloeden oogstprocessen. Deze unieke gerichte bacteriestammen diversifiëren het darmmicrobioom met vriendelijke bacteriën om de energie te helpen vergemakkelijken productieproces in het lichaam. Het darmmicrobioom heeft een diepgaande werking invloed op het energiemetabolisme (energieoogst) en PhytoPowerhttps://youtu.be/-et73ckMcfs?si=5vc9QWdRi7J2xCkn

 Wil je meer weten; chat ons :

lees meer op https://www.facebook.com/groups/teamnoni

en op https://www.van-nature-gezond.nl/het-belang-van-een-gezonde-microbiome-darmflora/