Hoe kan ik afvallen

Doel van afvallen

De mens heeft een lichaam dat zich ontwikkelde  tijden waarin voedselschaarste heel gebruikelijk was.In de westerse wereld is dit nog maar zelden het geval.

De voedingsindustrie zorgt voor de aanvoer van veel energierijke voedingsmiddelen.

Hierdoor kan de menselijke energiebalans doorslaan. Het lichaam is er op ingericht om alles wat het binnenkrijgt zo efficiënt mogelijk op te slaan voor tijden van schaarste. Blijft deze schaarste uit dan neemt de hoeveelheid vet in het lichaam toe. Dikke mensen hebben meer kans op ziektes en kwalen dan anderen. Kankers, hart- en vaatziekten en suikerziekte zijn voorbeelden van ziekten, waarvan de kans op het krijgen ervan daalt na een aantal kilo’s af te zijn gevallen.

Negatieve energiebalans

Om af te vallen dient er netto meer energie verbruikt te worden dan dat er binnengekregen wordt. De volgende vier soorten stoffen leveren energie: vet, koolhydraten/glucose, eiwit en alcohol.  Deze energie wordt door het lichaam voor de volgende vier zaken bruikt: 

warmteproductie, beweging, weefselonderhoud en weefselopbouw.

Eén manier van afvallen kan het minder innemen van de vier energieleverende stoffen zijn.De andere manier is ervoor te zorgen dat het lichaam meer energie gebruikt. Een derde manier is de combinatie van die twee.

Vet en vitamines

Doordat vetten een groot gedeelte uitmaken van de voeding is het vrij eenvoudig de hoeveelheid terug te brengen.

Het lichaam heeft maar een beperkt aantal vetachtige stoffen nodig. Dit zijn essentiële vetzuren en de vetoplosbare vitamines. Dit kan door het tweemaal per week eten van een portie vette vis zoals haring, makreel, zalm of paling. Door dagelijks wat te eten van groentes met veel bètacaroteen, zoals wortel, spinazie of paprika wordt de vitamine A-behoefte van het lichaam ruimschoots gedekt. De vitamine D-behoefte wordt gedekt als ’s zomers handen en gezicht een kwartier tot een half uur blootgesteld worden aan direct zonlicht.[2] In de winter volstaat dit echter niet

Koolhydraatinname

De gemiddelde energieleverantie door inname van koolhydraten is groot. Afvallen op verantwoorde wijze gaat het meest effectief door middel van beperking hiervan. In het algemeen is dit effectiever dan het beperken van vetten en eiwitten. Het gaat hierbij met name om het beperken van koolhydraten in de vorm van suiker en suikerrijke producten, de zogenaamde enkelvoudige koolhydraten. Men moet hierbij niet overdrijven want het lichaam heeft dagelijks koolhydraten nodig, vooral de meervoudige koolhydraten. Op de eerste plaats omdat rode bloedcellen nergens anders op kunnen teren. Deze zijn afhankelijk van glucose.

Glucose

Glucose komt normaliter voor in een constante concentratie in het bloed. Een weefsel dat niet zonder suikers kan, is het hersenweefsel.

De lever maakt glycogeen en slaat het op om als brandstof voor de zenuwcellen te dienen. Dit is de reden dat er aanbevolen wordt degelijk te ontbijten.

Na een nacht is deze voorraad van glycogeen in de lever uitgeput en dient aangevuld te worden door het eten van koolhydraten. Als dit niet aangevuld wordt, wendt de lever eiwit aan, die vooral uit het spierweefsel onttrokken wordt. Deze eiwitten worden vervolgens omgezet in glucose voor rode bloedcellen en zenuwcellen. Als de koolhydraatinname gedurende langere tijd onvoldoende is, treedt er een ander mechanisme in werking. Dan worden vetzuren afgebroken en omgezet in kleinere eenheden: de ketonzuren. Hier draaien de zenuwcellen en rode bloedcellen vervolgens op.

Bewegen

Afvallen gaat makkelijker als een gezond voedingsschema wordt gecombineerd met extra beweging of sport. Iedere dag minimaal 30 minuten extra bewegen werkt positief. Dit kan bijvoorbeeld door wandelen of fietsen. Het is mogelijk het afvallen te versnellen door bijvoorbeeld hardlopen, fietsen of trainen bij een sportschool.

Lees meer ; https://nl.wikipedia.org/wiki/Verantwoord_afvallen

Mijn oma:
Ieder pondje komt door het mondje.

Mijn Eetmeter: app en online

Wil je gezonder eten? Of gewoon inzicht krijgen in wat je eet? Het eetdagboek Mijn Eetmeter helpt. Je krijgt te zien hoeveel voedingsstoffen en calorieën je binnenkrijgt en je kunt bekijken in hoeverre je eet volgens de Schijf van Vijf. Je kunt je gewicht bijhouden met een ingebouwde BMI-meter. En wil je afvallen? Mijn nieuwe balans binnen Mijn Eetmeter biedt hulp.

Bron ; https://www.voedingscentrum.nl/

 Suiker;

Niets verstoort de balans van het darmmicrobioom meer dan suiker. Suiker interfereert met de goede bacteriefunctie en -populatie.

Suiker voedt slecht bacteriën die met vriendelijke bacteriën concurreren om voedsel. Wat gebeurt er als slechte bacteriën je darmmicrobioom overnemen? Jij krijgt een darm die uit balans is, de juiste biotische diversiteit ontbeert en de sleutel ontbeert nuttige biotische stammen.

gewichtsbeheersing
gewichtsbeheersing

PhytoPower W   gewichtscontrole;

levert de krachtigste combinatie van gerichte probiotica en een unieke mix van prebiotische oplosbare vezels die vriendelijke bacteriën voedt. Dit proces creëert postbiotica die belangrijke voordelen op het gebied van gewichtsbeheersing opleveren.

Dit is de LoveBiome visionaire benadering van gewichtsbeheersing, gericht op het microbioom gezondheid.

PhytoPower W zet 10 miljard CFU’s Lactobacillus gasseri in – een gericht probioticum ontworpen om de gezonde functie van de gewichtsbeheersing van uw lichaam te behouden systeem. Deze unieke probiotica diversifiëren het darmmicrobioom en voeden zich met het prebioticum oplosbaar vezelmengsel en helpt bij de productie van nuttige postbiotische verbindingen zoals vetzuren met een korte keten.

HOE HET WERKT

De voordelen op het gebied van gewichtsbeheersing van PhytoPower W komen van zijn meerdere mix van gerichte probiotica en prebiotische oplosbare vezels.

PhytoPower W bevat een gericht probioticum genaamd lactobacillus gasseri. Dit Er is aangetoond dat een bepaalde stam van nuttige bacteriën in de darmen werkt signaal van de gewichtsbeheersingsreactie van het lichaam. Lactobacillus gasseri ook veroorzaakt de aanmaak van vetzuren met een korte keten, die daarmee verband houden gezonde bloedsuikerrespons, immuunsysteemfunctie, darmpermeabiliteit, metabolisme, vermindering van de eetlust en efficiënte afbraak van voedsel in de darmen.

Prebiotische oplosbare vezels zijn een ander cruciaal onderdeel van PhytoPower W. Want ingenomen, oplosbare vezeldeeltjes maken hun thuis in de darmen van het lichaam waar ze worden gefermenteerd en uiteindelijk worden geconsumeerd door nuttige probiotica bacteriën. Dit proces creëert een gelachtige substantie die het ontstaan ​​van vet blokkeert door het lichaam opgenomen en bevordert een gezonde, efficiënte spijsvertering.

Met een krachtige mix van gerichte probiotica en prebiotische oplosbare vezels, is PhytoPower W een visionaire ‘LoveBiome’-benadering van gewichtsbeheersing.

HOE TE GEBRUIKEN

PhytoPower W wordt geportioneerd in individuele porties stickpacks, wat consumptie gemakkelijk maakt en handig. Voeg eenvoudig een stickpakket toe aan 16 ounces water of een andere favoriete drank. Mengen grondig en geniet ervan.

Voor het beste resultaat drink je PhytoPower W in de ochtend. Zo kun je de dag beginnen met geven uw darmen de voedingsstoffen die het nodig heeft voor een efficiënt gewicht beheer.

PhytoPower W heeft een smakelijke tropische fruitsmaak.

Het bevat geen toegevoegde suikers of kunstmatige smaak- of kleurstoffen.

U ZULT DIT GEWELDIG vinden