Plant leven brengt leven

Onze aarde biedt ontelbare plantaardige hulpbronnen die wachten om te worden geoogst en genoten door mensen zoals wij. Maar helaas is 75% van het plantaardige voedsel dat we eten afkomstig van drie basisgranen: maïs, tarwe en rijst. Bovendien biedt de hedendaagse supermarkt relatief weinig aanvullende plantaardige voedingsmiddelen die sporadisch in ons dieet voorkomen.

Over de hele aarde is er echter een overvloed aan plantendiversiteit. Familietuinen bevatten bijvoorbeeld ontelbare variëteiten van plantensoorten die al generaties lang worden gekweekt, waaronder paarse wortelen, prei, goudbes, zwarte bes en de Ponkan-sinaasappel.

Moringa

Op exotische kruidenmarkten worden geneeskrachtige middelen verkocht, zoals kurkuma en baobabpoeder, die worden gewaardeerd om hun genezende voordelen. Exotische en wilde gebieden bloeien met fruit uit tropische regenwouden zoals amla (Indiase kruisbes), jackfruit, moringa, duindoorn en noni.

Oude bronnen behouden de traditionele kennis die de voordelen ontsluit die verbonden zijn aan soorten als dulse wiet, kelp, cactusvijgcactus, goudsbloembloem, rozenbottels en paarse zonnehoed.

In planten schuilt de kracht van het leven.

Alle plantaardige voedingsmiddelen bevatten polyfenolen uit de voeding, en een meer diverse blootstelling aan meerdere plantensoorten in onze voeding levert ons een diverser geheel van polyfenolen uit de voeding op. Dieetpolyfenolen zijn een van de meest voorkomende en wijd verspreide natuurlijke producten in planten en zijn onderverdeeld in vier categorieën: fenolzuren, flavonoïden (de grootste subklasse van polyfenolen), polyfenolamide en andere niet-flavonoïden. De belangrijkste voedingsbronnen van deze verbindingen zijn fruit, groenten, granen, chocolade, groene thee, koffie en wijn.

Polyfenolen zijn zogenaamde secundaire metabolieten. De plant heeft het polyfenol niet noodzakelijkerwijs nodig voor basale fotosynthetische en metabolische activiteiten, maar deze verbindingen beschermen planten tegen reactieve zuurstofsoorten, ultraviolette straling, ziekteverwekkers, parasieten en roofdieren.

Polyfenolen hebben geweldige voordelen voor ons omdat ze talrijke antioxidanten bieden die het lichaam helpen met het volgende:

Vermindering van de vrije radicalen die ontstaan ​​tijdens de spijsvertering

Het leveren van een rijke bron van ontstekingsremmende, antibacteriële en neurobeschermende middelen en/of eigenschappen (Wang et al 2022)

Biedt essentiële vitamines en mineralen ter ondersteuning van de complexe polymeervorming

Ons dieet verder verbreden van alleen eenvoudige suikers en complexe koolhydraten (zoals die in granen voorkomen).

Darmmicrobiomen :

Bovendien zijn polyfenolen prebiotica: voedselbronnen voor de gezonde bacteriën in onze darmen. Door een dieet met een hoge plantendiversiteit te omarmen, profiteren we op dramatische wijze van het meest onderschatte ‘orgaan’ in ons lichaam, onze darmmicrobiomen. Het darmmicrobioom heeft direct of indirect invloed op alle andere systemen in ons lichaam.

Het darmmicrobioom bestaat uit de micro-organismen en hun genetisch materiaal in ons spijsverteringsstelsel. Voor het grootste deel zijn deze organismen eencellige bacteriesoorten die metabolisch gezien de meest diverse organismen op aarde zijn. De bacteriën in uw darmen spelen een essentiële rol bij de biotransformatie van de vertering en het metabolisme van polyfenolen in metabolieten, die gemakkelijk worden opgenomen en bijdragen aan een groot aantal gezonde voordelen.

Wanneer voedsel uw mond binnenkomt, begint het aan een reis van 24 tot 36 uur door 250-400 vierkante meter van uw maag-darmkanaal, waarbij u ongeveer 25-60 minuten in uw maag, 2-5 uur in uw dunne darm en ongeveer 25 uur in uw dikke darm. Gedurende deze tijd neemt de diversiteit en het aantal bacteriesoorten toe in het distale deel van onze darmen, van twaalfvingerige darm tot ileum, waardoor de dichtstbevolkte ruimte van elk ecosysteem op aarde ontstaat.

De dikke darm herbergt 39 biljoen bacteriën en is de locatie waar nuttige bacteriën ons talloze gezondheidsvoordelen kunnen bieden.

Het benutten van de gezondheidsvoordelen van de polyfenolen in ons darmmicrobioom is van cruciaal belang. Polyfenolen zijn chemisch complexer waardoor deze chemicaliën niet geabsorbeerd door de dunne darm kunnen gaan en zich ophopen in de dikke darm, waar ze de gastheer van nuttige bacteriën voeden die de darmen koloniseren. Als we chemisch eenvoudige suikers zoals glucose of sucrose eten, kunnen alle bacteriën in het maagdarmkanaal de energie gebruiken die specifiek weinig ondersteuning biedt aan de gezondheid bevorderende bacteriën in onze dikke darm. Bovendien vereist het verteren van polyfenolen vaak de medewerking van meerdere bacteriesoorten, waardoor de bacteriepopulaties in uw dikke darm worden vergroot. Het voeden van de immense dichtheid aan bacteriën in uw dikke darm ondersteunt een divers, gebalanceerd en gezond darmmicrobioom dat een groot aantal gezondheidsvoordelen voor de gastheer oplevert.

Plant leven

darmen

Wanneer voedsel uw mond binnenkomt, begint het aan een reis van 24 tot 36 uur door 250-400 vierkante meter van uw maag-darmkanaal, waarbij u ongeveer 25-60 minuten in uw maag, 2-5 uur in uw dunne darm en ongeveer 25 uur in uw maag doorbrengt. uw dikke darm. Gedurende deze tijd neemt de diversiteit en het aantal bacteriesoorten toe in het distale deel van onze darmen, van twaalfvingerige darm tot ileum, waardoor de dichtstbevolkte ruimte van elk ecosysteem op aarde ontstaat.

De dikke darm herbergt 39 biljoen bacteriën en is de locatie waar nuttige bacteriën ons talloze gezondheidsvoordelen kunnen bieden.

Het benutten van de gezondheidsvoordelen van de polyfenolen in ons darmmicrobioom is van cruciaal belang. Polyfenolen zijn chemisch complexer waardoor deze chemicaliën niet geabsorbeerd door de dunne darm kunnen gaan en zich ophopen in de dikke darm, waar ze de gastheer van nuttige bacteriën voeden die de darmen koloniseren.

Als we chemisch eenvoudige suikers zoals glucose of sucrose eten, kunnen alle bacteriën in het maagdarmkanaal de energie gebruiken die specifiek weinig ondersteuning biedt aan de gezondheid bevorderende bacteriën in onze dikke darm. Bovendien vereist het verteren van polyfenolen vaak de medewerking van meerdere bacteriesoorten, waardoor de bacteriepopulaties in uw dikke darm worden vergroot. Het voeden van de immense dichtheid aan bacteriën in uw dikke darm ondersteunt een divers, gebalanceerd en gezond darmmicrobioom dat een groot aantal gezondheidsvoordelen voor de gastheer oplevert.

lees meer https://www.van-nature-gezond.nl/wat-is-noni/

lees meer : https://lovebiome.com/plant-life-gives-life-polyphenols/