Stop de suiker :

Is suiker slecht voor je?

Nee. Suiker geeft een zoete smaak aan eten en levert energie. Suiker komt van nature voor in producten die onderdeel zijn van een gezonde voeding, zoals fruit, melk en sommige groenten.

Producten zoals frisdrank, koek en gebak bevatten veel toegevoegd suiker. Als je te veel producten met toegevoegd suiker eet dan loop je kans dat je te weinig eet van producten die goed voor je zijn en vitamines, mineralen en vezels leveren. Door zo’n onevenwichtige voeding kan je vermoeid raken of darmklachten krijgen zoals diarree. Een te veel aan producten met toegevoegd suiker is dus niet gezond, er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat suiker de directe oorzaak is van deze klachten.

Als je eet volgens de Schijf van Vijf krijg je de producten en voedingstoffen binnen die je nodig hebt en bevat je voeding weinig toegevoegde suikers. Daarnaast kun je af en toe iets nemen met toegevoegd suiker, zoals een koekje of zoet broodbeleg.

Zijn suikerhoudende dranken slecht voor je?

Het drinken van suikerhoudende dranken vergroot de kans op overgewicht en diabetes type 2. Het advies is daarom om zo min mogelijk suikerhoudende dranken te drinken. Dit geldt niet alleen voor frisdrank, maar ook voor vruchtensap en zuiveldranken met toegevoegd suiker.

Is te veel fruit(suiker) slecht voor je?

Fructose (fruitsuiker) is een bepaald soort suiker dat voorkomt in fruit. Sommige mensen krijgen darmproblemen als ze meer dan 50 gram fructose binnenkrijgen zoals een opgeblazen gevoel en dunne ontlasting. Dit komt vooral voor bij jonge kinderen die te veel appelsap drinken. Appelsap bevat relatief veel fructose, ongeveer 5 gram per 100 milliliter.

Bron: https://www.voedingscentrum.nl

Over suiker

Suiker bestaat voor de ene helft uit glucose en voor de andere helft uit fructose (vruchtensuiker). Sommige mensen krijgen last van hun darmen wanneer  zij veel fructose eten of drinken. Denk bijvoorbeeld aan kramp, dunne ontlasting en een opgeblazen gevoel.

Fructose komt veel voor in koek, snoep, frisdranken en vruchtensappen. Kinderen die veel appelsap drinken, hebben bijvoorbeeld vaak last van hun darmen en gedragen zich daardoor onrustig.

Darmproblemen door een onevenwichtig voedingspatroon

Als je veel suikerrijke producten eet en te weinig gezonde voeding, dan is de kans aanwezig dat je te weinig gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels binnen krijgt. Het eten van veel suikerrijke producten kan zorgen voor een onevenwichtig voedingspatroon en dit kan weer leiden tot maagdarmklachten als diarree.

Klachten door lactose-intolerantie

Sommige mensen hebben lactose-intolerantie. Lactose is een suiker die in melkproducten voorkomt en wordt daarom ook wel ‘melksuiker’ genoemd.Hoewel een lactose-intolerantie niet per se tot darmproblemen hoeft te leiden, zijn er mensen die last hebben van misselijkheid, winderigheid, diarree, kramp en buikpijn.

Of de klachten aan de darmen daadwerkelijk optreden is afhankelijk van de hoeveelheid lactase (dit is een natuurlijk enzym dat lactose afbreekt tot galactose en glucose) die wordt gemaakt in de darm, de samenstelling van de voeding en de darmflora.

Er kunnen namelijk klachten ontstaan als de darmbacteriën de niet-verteerde melksuiker in de darm afbreken. Daarbij kunnen gassen en darmprikkelende stoffen vrijkomen die de darmklachten veroorzaken.

Suiker in je darmen

Veel suiker kan bij sommige mensen dus leiden tot darmproblemen. Maar vergeet niet dat je lichaam suiker (glucose) gewoon nodig heeft.Glucose zorgt immers voor energie om te kunnen denken en bewegen. Samen met je mond en slokdarm is het maagdarmstelsel voor een zeer belangrijk deel verantwoordelijk voor de opname van deze energie. Via het maagdarmkanaal komt suiker uiteindelijk als glucose (energie) in je bloed terecht.

Bron;  https://www.diabetesfonds.nl

Stop de suikers :

Lovebiome heeft de Phytopower B ontwikkeld, dat de suiker stopt.

stop de suiker
stop de suiker

Niets verstoort de balans van het darmmicrobioom meer dan suiker. Suiker interfereert met de goede bacteriefunctie en -populatie. Suiker voedt slecht bacteriën die met vriendelijke bacteriën concurreren om voedsel.

Wat gebeurt er als slechte bacteriën je darmmicrobioom overnemen?

Jij krijgt een darm die uit balans is, de juiste biotische diversiteit ontbeert en de sleutel ontbeert nuttige biotische stammen.Gebruik PhytoPower B elke dag om koolhydraten en suiker te blokkeren en de weg vrij te maken voor:

gezond, divers, gebalanceerd en optimaal functionerend darmmicrobioom.

HOE HET WERKT

PhytoPower B beschikt over een van de beste en meest indrukwekkende collecties van koolhydraten-, zetmeel- en suikerblokkerende ingrediënten op de planeet. Elk ingrediënt in PhytoPower B is zorgvuldig gekozen vanwege hun vermogen om op natuurlijke wijze samen te werken met de gevestigde functies van het lichaam om de opname van veel suikers en beschermt zo het darmmicrobioom.

De verbindingen in de impactingrediënten van PhytoPower B werken op cellulair niveau om de suikerreceptoren in het lichaam uit te schakelen. Deze verbindingen werken samen om de werking van alfa-amylase te stoppen het enzym dat het lichaam gebruikt om koolhydraten af ​​te breken. Het stoppen van de enzym voorkomt de afbraak en opname van zetmeel in het voedsel.

Als suiker niets meer heeft om aan vast te houden, wordt het gewoon weggespoeld met de suiker rest van het lichaamsafval.Witte bonen, L-arabinose, chroompicolinaat, groene koffie bonen en rode bietwortel vormen het suikerblokkerende pakket van PhytoPower B ingrediënten beïnvloeden. Er is aangetoond dat elk ervan prachtig werkt binnen de lichaam – en met elkaar – om de opname van koolhydraten, zetmeel, en suikers