fbpx
google-site-verification:googled80cf453c849ffb5.html

Van Nature Voeding 

 

Laat voeding uw medicijn zijn. (Hippocrates)

 

Hippocrates van Kos  (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts.

Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag.

Hij was een van de eersten in de westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China. Hij haalde dus de geneeskunde in de westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst.

Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam.

Later werden deze ideeën, die lange tijd grote invloed op de medische wetenschap zouden houden, overgenomen door de invloedrijke Grieks/Romeinse arts Claudius Galenus. Deze zou de theorie verbinden met die van de vier elementen: het flegmatische verbond hij met water, het sanguine met lucht, het cholerische met vuur en het melancholische met aarde.

Hippocrates had een praktijk en een artsenschool op zijn geboorte-eiland Kos, waar hij zijn leerlingen een hoge beroepsmoraal bijbracht. Hij ontwierp een plechtige artseneed waar hij zijn pupillen aan verplichtte en die heden ten dage ook in Nederland en Duitsland door artsen bij hun afstuderen wordt afgelegd. Hoewel er verschillende vormen van de eed bestaan wordt hij nog altijd de 'Eed van Hippocrates' genoemd.

Hippocrates maakte ook gebruik van extracten uit de wilgenbast als pijnstiller en koortsonderdrukker. Isolatie van de werkzame stof uit dit extract, salicylzuur, heeft in de 19de eeuw geleid tot de ontdekking van acetylsalicylzuur, dat door Bayer als eerste onder de merknaam Aspirine zou worden gecommercialiseerd.

Bron : Wikipedia

 

Laat voeding uw medicijn zijn :

Met deze uitspraak van Hippocrates  onderstrepen wij ons standpunt dat voeding dagelijks van invloed is op ons leven en welzijn.

 

Onze visie:

Ons menselijk lichaam is een ongelooflijk technisch vernuft met een enorm herstellend vermogen. Voorwaarde is dat het op de juiste wijze wordt verzorgd ,met goede voeding en beweging.

 

Alle gezondheidsbewuste mensen hebben dezelfde vragen:

1 Is er een begin voor een goede gezondheid?

2 Is er één ding dat ik vandaag kan doen wat een verschil zal maken?

3 Is er één idee dat aan de basis ligt van het bereiken van optimale gezondheid?

 

Een goede gezondheid begint met de vorming van de micro-omgeving die bestaat binnen het spijsverteringssysteem. Het wordt je darmmicrobioom genoemd.

We willen je kennis laten maken met dit Daily 3 systeem van GO Love Life . Het is letterlijk het centrum voor een goede gezondheid in ons lichaam.

 

 

 

Bekijk deze uit van Go Love LIfe video met Kely Olsen:

                            https://youtu.be/tycPx0WzFbw 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment