oud worden

9 tips om oud te worden :

lichte  lichaamsbeweging;

het huishouden doen, tuinieren, een wandeling maken etc. Vooral wandelen is een goede manier om aan je dagelijkse beweging te komen.

Ken je doel:

Mensen die ’s morgen wakker worden en een duidelijk doel voor ogen hebben tellen al gauw zeven jaar bij hun gemiddelde levensverwachting op. Het is ontzettend belangrijk een doel te hebben, je passie te ontdekken.

Schakel een versnelling terug:

Langdurige stress is slecht voor de mens. Schakel daarom een tandje terug en vind tijd om te ontspannen. Bijvoorbeeld door elke dag te mediteren, bidden, een dutje te doen of gewoon iets te doen wat je echt leuk vind.

Verlaag je calorie-inname met 20%:

Een goed ontbijt is erg belangrijk. Ook is het belangrijk te genieten van het eten, zodat je tijdig een signaaltje van je hersenen krijgt dat je genoeg hebt gegeten.

Eet anders en gezond:

Baseer je eetpatroon op plantaardig voedsel. Bonen, noten en groene bladgroente zijn erg gezond. Eet kleinere porties vlees en eet niet vaker dan twee maal per week vlees.

Drink twee glazen wijn:

In dit geval leeft de wijndrinker langer! Vooral als de wijn tijdens de voornamelijk plantaardige maaltijd wordt genuttigd.

Familie:

Tijdens de onderzoeken kwam naar voren dat de familie een belangrijke rol speelt tijdens het ouderwordingsproces. Investeer dus in tijd met je kinderen en ouders. Geen goede band met je familie? Een surrogaatfamilie, zoals een schoonfamilie is ook prima.

Vind jouw gelijkgestemden:

Onderdeel uitmaken van een gemeenschap met gelijkgestemden levert je zo wat extra jaren op. Blijkbaar is het belangrijk om je ergens veilig en geborgen te voelen.

Vriendenkring:

Ook een goede vriendenkring en voldoende sociale contacten dragen bij aan een extra lange levensverwachting.

Bron :  Adem-Tocht:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.