Ik slaap geweldig

Ik slaap geweldig

Ik slaap geweldig !

Veel mensen hebben een moeilijke slaap. Meestal grijp je naar een slaappil om of in slaap te komen of door te kunnen slapen. Er is echter een groeiend aantal studies, wat laat zien dat er nog een factor kan meespelen in een goede nachtrust. Namelijk je microbioom, de bacteriën in je buik. Wat is de rol van het microbioom op slaap?

Een gezond microbioom zorgt voor hormonen die nodig zijn om goed te kunnen slapen. Slecht slapen verstoort het bioritme, waardoor we sneller geneigd zijn om slechte dingen te eten. Wat weer voor een slechte darmgezondheid kan zorgen, en een dysbiose in het microbioom. Kan ons microbioom voor betere slaap zorgen?

Twee belangrijke hormonen die invloed hebben op slaap zijn: Serotonine en melatonine. Serotonine is betrokken bij veel lichaamsprocessen, waaronder je dag- en nachtritme. Dit komt doordat serotonine de voorloper is van melatonine. Melatonine zorgt ervoor dat je goed in slaap kunt vallen. Serotonine en melatonine worden voor het grootste deel gevormd in de darm. Namelijk in de darmcellen en door het microbioom. De gezondheid van je darm en microbioom hebben dus veel invloed op de aanmaak van deze hormonen.

Bron: basislifestyle

Lees meer op besloten Facebook groep https://www.facebook.com/groups/teamnoni

lees meer https://www.van-nature-gezond.nl/hoe-kan-ik-beter-slapen/

Vraag proefmonster gratis aan via deze link

Phyto Power C stres en slaap