microbiome en artrose

Ongezonde darmflora, meer last van knieartrose

Microbioom en artrose :

Ongezonde darmflora, meer last van knieartrose

Wetenschappers  van het Erasmus MC hebben sterke aanwijzingen gevonden dat een bepaalde darmbacterie de pijn en ontsteking bij knieartrose verergert. De darmflora kan worden beïnvloed door voeding. Nader onderzoek moet uitwijzen of een aangepaste voedingswijze een gunstige invloed kan hebben op de ernst van knieartrose.

Okt.2019

Kunnen gezonde voedingsvezels artrose afremmen ?

Wie het woord artrose hoort, denkt al snel aan pijnlijke gewrichten, gewrichtsslijtage en ouderdom en niet aan darmbacteriën en voedingsvezels. Toch heeft artrose een hoop met de darmen en voeding te maken. Zo kan een gezond dieet de onomkeerbare schade van de gewrichten afremmen terwijl een ongezond dieet artrose juist kan verergeren. Voeding en de gezondheid van de darmen hebben een grote invloed op de ontstekingen bij artrose.

Bron; darmrevolutie

Kan reumatoïde artritis (RA) in de darmen ontstaan?

Dat is een vraag die steeds meer wetenschappers bezighoudt. Radboudumc Nijmegen loopt wereldwijd voorop in het onderzoek hiernaar. Zij gaat nu met steun van het Reumafonds onderzoeken of ‘slechte’ darmbacteriën het immuunsysteem van mensen met RA in de war sturen.

Bron: reumafonds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.