Ik slaap geweldig

Beste tijd om te slapen

Het is geen geheim dat slaapkwaliteit een grote rol speelt in onze algehele gezondheid. Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt nu dat het tijdstip waarop we naar bed gaan ook specifiek van invloed is op de ontwikkeling van hart- en vaatziekten

Voor het onderzoek zijn in totaal ruim 88.000 mensen onderzocht, en de conclusie is dat een bedtijd tussen 22.00 en 23.00 uur het beste tijdstip is. Als je rond deze tijd naar bed gaat, dan is volgens deze cijfers het risico op hart- en vaatziekten het laagst. Op basis daarvan hebben de onderzoekers de ideale tijd gebaseerd.

Denk jij voordelig uit te zijn door nog eerder dan 22.00 naar bed te gaan? Dan hebben we slecht nieuws: als je voor 22.00 uur in bed ligt, dan is de kans op hart- en vaatziekten zo’n 12 procent groter. Maar mensen die later dan 23.00 naar bed gaan, nemen een nog groter risico. Vertrek je pas na middernacht naar dromenland, dan is de kans op hart- en vaatziekten maar liefst 25 procent groter dan wanneer je op het aanbevolen tijdstip je bed in kruipt.

bron; gezondheidsnet

lees meer https://www.van-nature-gezond.nl/hoe-kan-ik-beter-slapen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.