depressie

Depressie

Depressie is wereldwijd een van de meest voorkomende psychische aandoeningen, en de symptomen kunnen talrijk en gevarieerd zijn.

Dat geldt ook voor de oorzaken. En nu heeft een team onderzoekers uit Australië er misschien nóg een gevonden: in het voedsel dat we eten.

Concentratieproblemen, verminderde eetlust, somberheid en een gebrek aan energie.

Speciale groep viel op

Het doel van het vragen naar de mentale gesteldheid van de deelnemers was om tekenen van depressie op te sporen.

Een van de ontdekkingen was dat deelnemers met de hoogste consumptie van zogeheten ultrabewerkt voedsel, zoals frisdrank, kant-en-klaarmaaltijden of voorverpakte zoete of hartige snacks, tot 23 procent meer kans leken te hebben op depressieachtige symptomen dan degenen dan degenen die behoren tot de 25 procent met de laagste inname van ultrabewerkt voedsel.

Wat zijn ultrabewerkte voedingsmiddelen?

In het onderzoek werden de voedingsmiddelen in twee groepen verdeeld:

  • Ultrabewerkte voedingsmiddelen, zoals snoep en zoetigheden, verpakt brood, kant-en-klare diepvriesmaaltijden of lang houdbare maaltijden, frisdranken, bewerkt vlees, margarine, verpakte zoutjes en zoete snacks.
  • Niet-ultrabewerkte voedingsmiddelen zoals granen, rijst, vlees, vis, eieren, melk, fruit, wortels en knollen, groenten, noten en zaden

kijk ook op https://www.van-nature-gezond.nl/phytopower-c-slaap-en-stress/

Bron en leer meer ; https://wibnet.nl/gezondheid/deze-voedingsmiddelen-lijken-de-kans-op-psychische-problemen-te-verhogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.