taurine

Taurine

De belangrijkste functies van taurine in je lichaam zijn het instandhouding van een goede hydratatie en elektrolytenbalans in je cellen.

verhoogde zuurstofopname door het lichaam

langere tijd tot vermoeidheid

verminderde spierschade

verbeterde hersteltijden

verbeterde kracht en vermogen

Taurine komt in grote hoeveelheden voor in het lichaam van zoogdieren, en speelt een belangrijke rol in het cardiovasculaire systeem, de ontwikkeling en functie van spieren, de retina en in het centraal zenuwstelsel. De lichaamseigen aanmaak van taurine is gewoonlijk beperkt; bij diabetespatiĆ«nten is het verbruik ervan sterk verhoogd.

Bron https://nl.wikipedia.org/wiki/Taurine

Taurine kennen de meesten vooral als ingrediĆ«nt van energy drinks. Het wordt hieraan toegevoegd omdat het op verschillende manieren voor meer energie zou kunnen zorgen. Zo zou het voor meer mentale alertheid kunnen zorgen. Anderen wijzen op betere prestaties van spieren, sneller herstel en minder vermoeidheid.

Kun je slapen van taurine?

Taurine is daarmee een goed hulpmiddel voor mensen die vanwege veel piekeren niet in slaap vallen. Taurine verhoogt het GABA niveau in de hersenen waardoor ontspanning en rust makkelijk wordt. Aanbevolen dosis: 2-5 gram per dag. Het liefst voor het slapen gaan.

Taurine wordt uitgebeeld met een stier.

lees meer op https://www.van-nature-gezond.nl/phytopower-e-energie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.